Obľúbené sladké raňajky v klasickom „talianskom štýle“ .
Raňajky na Sardínii ale aj v Taliansku sú súčasťou sladkého a príjemného rituálu na prebudenie mysle a tela.
Necítite sa v nebi, keď ráno otvoríte oči a z kuchyne počujete bzučanie kávovaru sprevádzané vôňou kávy, ktorá prevonia celý dom?
Možno to nie je kávou, ale vôňou čerstvých croissantov z rúry alebo citrusovými tónmi čerstvo vytlačenej pomarančovej šťavy.
Tradične sa talianske raňajky skladajú z teplého nápoja (káva, mlieko, čaj). Čaj dopĺňa niečo sladké (sušienky, chlieb, maslo a džem, briošky, čerstvé alebo balené). Rozšírený je aj zvyk raňajkovať mimo domova, v bare, no raňajky zvyknú byť vždy sladké.
Ja osobne si dávam vždy cornetto albicocca / cornetto crema je to vlastne croissant plnený marhuľovým, alebo vanilkovým krémom, ktorý nájdete v čase raňajok v každom bare a samozrejme s cappuccinom.
Napríklad ak sa rozhodnete pre slané raňajky, buď si ich pripravíte doma alebo sa ubytujete v hoteli, kde zvyknú pre turistov pripravovať aj párky, slaninku a pod..